Elérhetőségeink
Bútorok+ Toló és csuklós ajtók Antikolt termékeink Galériák, lépcsők Javítási munkák+
Főoldal Bemutatkozás Elérhetőség GYIK
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos

Felismertük, hogy a megrendelőinknek nem kell sok a maximális elégedettséghez. Néhány alapvető dolog bőven elég. A határidőket pontosan betartjuk. Precízen dolgozunk. Nálunk kizárólag bútorasztalos végzettségű szakember végezhet szakmunkát! Ez a biztosíték arra, hogy elégedett legyen a tolóajtóval, antikolt bútorral, beépített szekrénnyel vagy konyhabútorral. Teljesen mindegy hogy melyik termékünket rendeli, szakszerű munkával háláljuk meg a bizalmát!

Gyakran ismételt kérdések

Miért éppen a Sólyom Bútort válasszam?

Azért, mert Magyarországon a legtöbb szakembergárda közül kiemelkedünk megbízhatóság és lelkiismeretesség terén.

Célunk, hogy az Ön ismerőse, barátja vagy rokona már ne az interneten keressen szakembert a faipari munkáihoz, hanem Ön ajánljon bennünket megelégedettségi alapon, a legértékesebb reklám ugyanis a megrendelőink ajánlása.

Áraink versenyképesek a szakmánkban, az ár-érték arány tekintetében pedig verhetetlenek vagyunk.

Tessék mondani, díjtalan a felmérés és az árajánlat?

Röviden: A felmérés nem, az árajánlat igen.

Bővebben: Ha díjtalan lenne a felmérés, reggeltől-estig semmi mást nem csinálnánk, csak felmérnénk. Egy ideig díjtalan volt, azzal ment el az időnk nagy része, hogy olyanok is kihívtak, akik amúgy modul, sorozatgyártott bútort akartak mindenképpen vásárolni, csak úgy gondolták, hogy megversenyeztetnek árban a lapraszerelt bútorokat forgalmazó mamut cégekkel. Nyilván, aki komolyan azt gondolja, hogy egy sorozatgyártott termékeket gyártó nagyvállalattal fel lehet venni a versenyt árban egyedi bútorgyártóként, az nincs tisztában az életnek ezen szegmensével. Mi viszont nem szeretnénk csak azért megemelni az árainkat, hogy kompenzálhassuk a feleslegesen eltöltött időt, amit nyilván azoknak a megrendelőinknek kellene kifizetni, akik valóban rendelnek tőlünk. Így viszont csak azokat a munkákat kell felmérni, akik komolyan gondolják a bútor készítést és nem feltétlenül a piacon található legolcsóbbat szeretnék megrendelni, hanem jó minőséget szeretnének kapni reális áron. Ezt hívjuk mi jó ár-érték aránynak.

Az árajánlat készítés viszont továbbra is ingyenes! Ha Ön ellátogat hozzánk, vázolja az elképzeléseit, főbb méreteket megadja, kiválasztja a katalógusainkból az Önnek tetsző anyagokat, akkor az alapján elkészítjük az ingyenes árajánlatot. Ugyanez a helyzet akkor, ha e-mailben küld egy tájékoztató jellegű (akár kézzel leskiccelt) ajánlat kérést, ami tartalmazza a főbb méreteket és az elképzeléseit. Telefonon is elmondhatja a főbb méreteket és elképzeléseit, ilyenkor is tudunk hozzávetőleges árat adni.

Felmérés árak: Budapesten és Esztergomban, valamint Budapest és Esztergom között a tízes út vonalán: 5.000 Ft + áfa. Bárhol máshol az egész Ország területén piliscsabai kiinduló ponttal a valós megtett km alapján, az aktuális üzemanyag árakkal számolva, kb. 8 literes fogyasztással, ahol szükséges autópálya, parkolási és egyéb díjakkal. Értelem szerűen a minimális díj ebben az esetben is 5.000 Ft + áfa.

A felmérést árajánlat készítés követi, amit igény szerint írásban, vagy telefonon kap meg az érdeklődő.

Milyen anyagból készítik a bútorokat?

A faipari kereskedelemben kapható valamennyi anyagfajtákat felhasználjuk a gyártás során, a megrendelő igényeitől függően.

Agglomerált termékek:

  • Kastamonu, KronoWood, Falco, Egger bútorlapok, több száz színben.
  • Színazonos HDF, fóliázott, fényezett vagy magasfényű akril MDF bútorfrontok, több száz marásmintával. Nálunk nem csak a széria méretű, hanem az egyedi méretű bútorfrontokat is megrendelheti, felár nélkül! Az MDF fronttal ellátott bútoraihoz színazonos koronát, fénycsőtakaró lécet és egyéb díszítéseket is rendelhet.
  • Furnérozott bútorlapok többféle fafajtából. Szükség esetén egyedi fafajtából préseléssel készítjük el a bútor furnérozott alkatrészeit.
  • Rétegelt lemezek többféle vastagságban, többféle fafajtából.
  • Munkalapok 55-féle színben, többféle szélességi méretben.

Tömör faanyagok:
Gyakran dolgozunk fenyő, bükk, tölgy, kőris, dió, cseresznye, éger, juhar, jávor fafajtákból, de igény szerint bármilyen faanyagból el tudjuk készíteni a bútorát, akár egzotikus fafajtából is.

Felületkezelő anyagok:
Csak első osztályú felületkezelő anyaggal dolgozunk, legyen az matt, selyemfényű vagy magasfényű felület. Legtöbbször Milesi és Icla lakkokkal, pácokkal, lazúrokkal és viaszokkal dolgozunk. Ezeket ajánljuk, de kérésre ettől eltérhetünk.

Vasalatok:
Blum, Harn, Saceho, Teko vasalatokkal dolgozunk elsősorban, de más beszállítóink is vannak, amelyek - a felsoroltakhoz hasonlóan - első osztályú minőségű pántokat, fiókgörgőket és egyéb vasalatokat gyártanak.

Van arra lehetőség, hogy a kereskedelemben kapható bútorokhoz hasonló bútort készíttessek önökkel, amelyet az én egyéni ízlésemhez alakítanának?

A kereskedelemben kapható bútorral pontosan megegyező bútort nem áll módunkban gyártani. Erre jogilag sincs lehetőség, hiszen illegális másolásnak minősül.
Sok megrendelő azonban saját elképzelésekkel érkezik hozzánk, és sok esetben nagy bútorkészítő cégek katalógusait lapozgatva választják ki, hogy milyen legyen leendő bútora. Arra természetesen van lehetőség, hogy a katalógusban, áruházban található bútorhoz hasonló szín és formavilágú, hasonló hangulatú bútort alkossunk.
Az olcsóbb, akciós, nagy szériában gyártott termékekkel nem tudjuk árban felvenni a versenyt, de a minőségi termékpalettán többnyire kedvezőbb a mi árfekvésünk.

Egyedi méretű elemeket is készítenek?

Igen. Nem jelent tehát problémát számunkra a méretezés. Ráadásul nem számítunk fel felárat sem az egyedi méretekre, és a határidő sem tolódik ki, mint sok más cégnél.

Egyedi formájú bútort is gyártanak?

Igen. Egyedi adottságú helyszínen, például tetőtérbe építve is elkészítjük a bútort. Minden egyedi elképzelésen addig törjük a fejünket, amíg el nem készítjük!

Milyen árakon dolgoznak?

Ebben a minőségben áraink igen kedvezőek Budapest területén és országos szinten is. Ezeket úgy alakítjuk ki, hogy elfogadhatóak és elérhetőek legyenek, ugyanakkor olyan elvtelen kompromisszumokba, amely a minőség romlásához vezet, nem megyünk bele. Mi egyéb területen takarékoskodunk. Nincs például bérelt bemutatótermünk, de van helyette saját tulajdonú és használatú bemutatóházunk. Nincsenek nagyszabású reklámkampányaink - kedvező áraink ezzel magyarázhatóak.

Mennyi garanciát adnak a termékeikre?

Terméktől függően 2-5 évig, de a saját fejlesztésű franciaágyaink tartószerkezete igénybevételtől és súlytól függetlenül életünk végéig garanciálisak.

Hol található a műhely? Hol található a bemutatóterem?

Műhelyünk Budapestről, a X. kerületből költözött 2010-ben a 10-es út mellé, Budapesttől 20 km-re. A megrendeléseink jelentős része továbbra is Budapesten van, de Pest és Fejér megye északi része, illetve Komárom-Esztergom megye is könnyen elérhetővé vált. 2010-ben épült házunk bemutató házként is funkcionál, melyet folyamatosan rendezünk be saját gyártású beépített és különálló bútorainkkal és telefonos időpont egyeztetés után megtekinthet mindenki, aki a munkáink iránt érdeklődik. Termékeinkkel katalógusokon, fényképeken és mintadarabokon keresztül is megismerkedhet, melyeket a munka felmérése alkalmával az Ön otthonába viszünk.

Hol dolgozunk? Hol vállalunk munkát?

Megrendeléseket már az ország bármely pontjáról fogadunk! A kiszállási díjakról érdeklődjön telefonon. Kiemelt városok: Budapest, Győr, Szentgotthárd, Kecskemét, Szombathely, Esztergom, Tatabánya, Dorog, Pomáz, Tinnye, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Zsámbék, Budakeszi, Budaörs, Székesfehérvár

Melyek azok a költségek, amit a vételár tartalmaz, és milyen további költségek merülhetnek fel még?

A vételár az árajánlatban részletezettek szerint tartalmazza az anyagárat, a gyártást, a szállítást, és a helyszíni szerelést is. Más szakmákkal (üveges, lakatos, stb.) történő együttműködés esetén előre kikötjük, hogy a vételárba beszámítottuk-e ezeket a költségeket, vagy ezek további kiadásokat jelentenek önnek. Konyhabútor esetén a mosogatót, az elektromos készülékeket, a fogantyúkat általában külön kell megvásárolnia a megrendelőnek, hiszen a kereskedelem ez irányú választéka rendkívül széles. A beépíthető készülékeket beszereljük, azonban az elektromos, gázos, vizes, stb. bekötéseket az ár nem szokta tartalmazni. Ezekre szükség esetén szakembert ajánlunk.

Milyen határidőre gyártják le a megrendelt bútort?

Minden egyes megrendelés egyedi elbírálás alá esik ár és határidő szempontjából is. Habár szűk határidővel dolgozunk, előfordulhat, hogy ennek lejárta előtt elkészülünk, csúszni viszont sosem szoktunk. A legtöbb esetben a megrendeléstől számítva 4-6 héten belül készre szereljük a terméket, egyes egyedi esetekben ettől eltérünk, azonban ezt a megrendelővel már előre egyeztetjük, még a megrendelés előtt.

Meg lehet nézni a cég korábbi munkáit?

Természetesen. Kérem, keressen fel telefonon minket, mondja el, hogy milyen jellegű bútorra kíváncsi, és igyekszünk hasonlót mutatni Önnek eddigi munkáinkból.

Szeretnék bútort, de nincs konkrét elképzelésem. Segítenek?

Igen. A megrendelővel közösen beszéljük át, hogy az Ő szokásai és használati tárgyai hogyan helyezkednek el majd a legpraktikusabban. Belsőépítészeti szaktanácsokat is adunk tehát. Körülbelül úgy kell ezt elképzelni, mint amikor egy autókereskedőt felkeresünk, ő is megkérdezi, hogy bevásárláshoz, terepre, szállításhoz, vagy hosszú autópályákhoz használná inkább autóját.

Lakberendezési tanácsadás.

A lakberendezési tanácsadást a bútorkészítés kiegészítéseként ajánljuk. Legfőbb szempontként a praktikusságot emelnénk ki. Vagyis a célunk az, hogy a megrendelő által megálmodott bútor tartósan, kényelmesen és biztonságosan szolgálja ki a tulajdonosát. Tudjuk, hogy a legtöbb háztartást vezető nőnek vannak saját elképzelései álmai konyhabútoráról. Mi csupán azon vagyunk, hogy ez az álom valósággá váljon.

Ha a megrendelőnek konkrét elképzelései vannak, annak örülünk a legjobban, hiszen nem az a cél, hogy a mi ízlésünket erőltessük rá valakire, hanem az, hogy a megrendelő elégedetten használja bútorát. Mindenkit bátorítunk arra, hogy képzelje el álmai bútorát, fogalmazza meg, esetleg rajzolja le, mit is szeretne. Minden megvalósítható elképzelést elkészítünk! Mivel a kivitelezők is mi vagyunk, máris kizártunk pár esetlegesen felmerülő hibát, hiszen mi már látjuk, hogy egy-egy elképzelést hogyan lehet megvalósítani. Ha úgy gondoljuk, hogy mi tudunk szebbet, jobbat, praktikusabbat, mint amit a megrendelő szeretne, akkor azt elmondjuk, de a végső döntést a megrendelő mondja ki.

Amennyiben nincs konkrét elképzelés, akkor tudnunk kell a megrendelő bizonyos szokásairól. Ha már egyedi bútort készítünk, legyen személyre szabott. Fontos, hogy a megrendelő már az első találkozón tájékoztatást kapjon arról is, hogy vajon az elképzelései mennyire vannak összhangban az anyagi lehetőségeivel. Sok felesleges kiadást megtakaríthatunk, ha néhány jól átgondolt tippet, jó tanácsot megfogadnak!

Ha a megrendelőnek saját lakberendezője van, akkor az ő instrukciói alapján készítjük el a bútort.

Konyhabútor készítésénél igény szerint meghatározzuk a burkolat, konnektorok, kapcsolók, vezetékek, csövek pontos helyét is.

egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos