Elérhetőségeink
Bútorok+ Toló és csuklós ajtók Antikolt termékeink Galériák, lépcsők Javítási munkák+
Főoldal Bemutatkozás Elérhetőség GYIK
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos

Felismertük, hogy a megrendelőinknek nem kell sok a maximális elégedettséghez. Néhány alapvető dolog bőven elég. A határidőket pontosan betartjuk. Precízen dolgozunk. Nálunk kizárólag bútorasztalos végzettségű szakember végezhet szakmunkát! Ez a biztosíték arra, hogy elégedett legyen a tolóajtóval, antikolt bútorral, beépített szekrénnyel vagy konyhabútorral. Teljesen mindegy hogy melyik termékünket rendeli, szakszerű munkával háláljuk meg a bizalmát!

Tolóajtó Javítás

A tolóajtós szekrények javításáról és a tágabb értelemben vett munkamorálról, munka minőségről

2008 körül egyre többen kerestek meg, hogy más által gyártott tolóajtót kellene megjavítani. Eleinte furcsa feladatnak tűnt, mivel nem értettem, hogy miért nem csinálja meg az az asztalos, aki elkészítette a bútort anno. Az azóta eltelt 3 év alatt nagyon sok tolóajtós szekrény javítására kértek fel bennünket, és a gazdasági válság dacára mindvégig nagyon sok munkánk volt. Ezt többek között a lelkiismeretlen, hozzá nem értő "kollégáinknak" köszönhetjük. 2011 áprilisára megérett a pillanat, hogy néhány mondatban leírjam azt, hogy hogyan jutottak munkához a kontárok és hogyan jövünk mi a képbe.

Az első és legfontosabb, hogy engem szakmunkás tanuló, azaz "inas" koromban a mesterem mindig arra nevelt, hogy rendnek kell lennie mindig a műhelyben csakúgy, mint az ember fejében. Ha kapkodunk ide-oda, akkor nem fogunk minőségi munkát végezni, mert csak arra tudunk koncentrálni, amiért kapkodunk. Ezt ezúton is köszönöm szépen Takács András Mester Úrnak, aki szigorú volt nagyon, nyomtuk a fekvőtámaszokat rendesen büntetésként mindenért, de többek között ennek a szigornak köszönhetem a mindennapi kenyerem.

A második gondolatom, hogy nekünk, akik valóban szakemberek vagyunk és ezt a szakmát csináljuk kb. 20 éve folyamatosan, nem szabad árversenybe bocsátkozni olyan emberekkel vagy vállalkozókkal, akiknek egyetlenegy célja van: mindenáron megkaparintani a munkát, mindenki alá ígérni bármi áron. Ennek mi a végeredménye Ön szerint? Az a vállalkozó Önnek spórol? Egy nagy fityfenét!!! Kispórolja a jó minőségű anyagot, a jó minőségű vasalatot és egyáltalán nem utolsó sorban a minőségi szakmunkát! Azon kívül időt is spórol, mert az idő pénz. Összecsapja gyorsan a munkát, hogy jöhessen a következő olcsó megrendelés. Lehet hogy egy évvel ezelőtt még biztonsági őrként dolgozott valahol, csak rájött a "tutira". Itt kérek elnézést a lelkiismeretes biztonsági őröktől, ez nem Őket minősíti, hanem a kóklereket.

Bútort rendelni nagyon nem egyszerű feladat. Ha autót veszünk, felmérjük mennyi pénzünk van rá, választunk egy márkát és egy típust a pénztárcánkhoz, figyelembe vesszük a megbízhatóságot, a fogyasztást, a fenntartási költséget, és megvesszük a kiszemelt kocsit.

Ez mind szép, de mi a helyzet, ha bútort akarunk rendelni? Minden bútoros cég úgy hirdeti magát, hogy "minőségi, a legjobb, a legszebb, gyors, olcsó," stb...

Ne higgye el ezeket senkinek, még nekem se! Messziről jött ember azt mond, amit akar!!!

Kérjen referenciákat minden esetben, lehetőleg minél többet, és bár Önnek is idejébe és útiköltségébe kerül, de nézze meg ezeket a referenciákat, beszéljen a tulajokkal, kérdezze meg hogy meg voltak-e elégedve a minőséggel, tartották-e a határidőt, jó volt-e az ár-érték arány!

Ezt a bevezetőt azért írtam le, hogy megértse azt, hogy miért kerülhet egy bútor, ami ugyanakkora és ugyanazt a funkciót látja el pl. 200 ezerbe, 300 ezerbe vagy akár 400 ezerbe is. Persze nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, de abban is biztosak lehetünk, hogy a legolcsóbbal nagyon sok bajunk lesz még...

Térjünk át a tolóajtós szekrények javítására:

Amikor bejöttek a tolóajtós cégek Magyarországra, főleg az alumínium keretes, részben vagy teljes egészében tükrös tolóajtós rendszert kínálták és kínálják a mai napig is. Kezdetben nagy üzlet volt ez, befektettek néhány alapgépbe, kibéreltek egy műhelyt, vettek 1-2 szerviz kocsit és indulhatott a nagy haszonnal kecsegtető vállalkozás. Erre azonban mások is rájöttek és elkezdtek gombamód szaporodni a tolóajtós vállalkozások. Ez a folyamat árversenyt eredményezett, jöttek a silányabb és a még silányabb vasalatok, görgők és keret profilok. Továbbá jöttek a fent említett kóklerek. Mire gondolok? Arra, hogy a keret 5 év után szétesik. Arra, hogy a görgő 3-6 év elteltével kiakad a helyéről, de mielőtt kiakadna, szorul egy darabig. Fogjon egy zseblámpát és egy zsebtükröt, nézze meg egy tükör segítségével a tolóajtó hátsó görgőjét alul! Látni fogja, hogy miről írok. Ha most bosszankodva ugyan, de mégis bólogat, akkor Ön nem tudja elérni azt a kontárt, aki az Ön szekrényét csinálta, vagy ha el tudja érni, akkor hivatkozik erre, arra, de a lényeg az, hogy nem csinálja meg az elrontott munkáját, esetleg már nem is ebből él.

Van még egy nagyon is jellemző eset: amikor bement a bemutatóterembe, kiállított mintadarabok között kísérte Önt egy szimpatikus, mindig mosolygó hölgy, vagy úr. Nagyon tetszett Önnek amit látott, megegyeztek árban, na ez már nem is volt a legolcsóbb, sőt... (hiszen Ön a szekrényen kívül a szolgáltatást is kifizette. A szimpatikus eladó széles mosolyát csakúgy, mint a bemutatóterem bérleti díjának az Önre eső részét.) Ez után az Ön megrendelése a felmérő emberhez került, aki kiment Önhöz felmérni. Az ő mosolya már nem is tűnt annyira őszintének. Végül találkozott két beszerelő emberrel, akik siettek a melóval, hiszen teljesítmény bérben kapták a pénzüket, minden napra van nekik egy beépített szekrény. És amit Ön nem látott a bemutatóteremben: Azokat az összeállítókat, akik az Ön bútorát sokszor túlhajszolva és alulfizetve összeállították. Felteszek egy kérdést: elvárható tőlük a minőségi munka?

Most dönthet: hívhat egy nagyon olcsó embert, akinek a közreműködésével ideig-óráig talán megint gurulni fog az a fránya ajtó, vagy hívhat minket. Nagyon sok elégedett kuncsaft referenciáját meg tudjuk mutatni, és bár nem a legolcsóbban, de mindenképpen szakszerű munka befektetésével és az odaillő vasalattal orvosoljuk a problémát. Nem fogunk sem a vasalaton, sem a szakmunkán spórolni az Ön rovására, hiszen egy elégedett megrendelőnél nincs jobb reklám. Velünk beszél telefonon, én vagy a testvérem megyünk ki megnézni, saját kezűleg javítjuk meg a bútorát a testvéremmel. Mindketten szakképzett bútorasztalosok vagyunk.

Ezen kívül az sem elhanyagolható, hogy nem csak annyit fogunk mondani, hogy X összegért megcsinálom oszt' jóvan, hanem felvázolunk minimum 2-3 lehetőséget, részletesen megismertetjük azok előnyeivel és a hátrányaival is! Olyan teljes körű tájékoztatást kap, amely által teljesen képbe kerül megrendelés előtt.

Ok, ez szép és jó, gondolja most Ön, de akkor is tudnom kéne, hogy mennyibe fog kerülni a javítás! Természetesen ezek egyedi bútorok, egyedi hibákkal és problémával, ezért nyilvánvaló, hogy a szakszerű javítás a hiba okainak feltárása után kezdhető meg, ezért a javítás árát is akkor tudjuk megadni pontosan, ha láttuk a hibás bútort. Amennyiben felhív telefonon, és néhány adatot bediktál, pl. a bútor szélessége, magassága, ha emlékszik a gyártó cégre, akkor azt is, és elmondja magát a problémát, akkor lehet, hogy már telefonon tudunk Önnek hozzávetőleges megoldási javaslatot és árat is mondani, fix árakat viszont csak személyes szemrevételezést követően adhatunk.

Aki a gondolatait leírta Önnek:
Sólyom Gábor

egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos
egyedi bútor, tolóajtó, beépített szekrény, bútor, asztalos